2012-04-20 16:19:57• hírek • Szatmár.ro

Az olimpiai kvalifikációért vív Pop Adi

Csiszár Ferenc tanítványa Pozsonyban lép pástra egyetlen romániai vívóként.

A szlovák fővárosban megrendezendő olimpiai kvalifikációs versenyen az Európának leosztott négy helyért küzdenek a vívók. Az olimpián ugyanis párbajtőrben harminc sportoló lép majd pástra: a világranglista első 12 helyezettje, valamint további két-két versenyző zónánként - azaz nyolcan. A további 10 helyet a kontinensek közt osztják szét: Európából 4, Ázsiából 3, Amerikából 2, Afrikából pedig egy sportolónak van hely.

A lebonyolítási rendszer szerint egy kiemelt van, a többi 28 párbajtőrözőt 4 darab hetes csoportba osztották, az első 21 jut tovább és innentől kezdve 22 sportoló küzd majd meg az egyenes kieséses rendszerben. A világranglistán 117. helyen álló Pop csoportjában még a spanyol Jose Luis Abajo (53.), a norvég Bartosz Piasecki (54.), a finn Niko Vuorinen (118.), az ír Benedict Chambers (307.), a szerb Danilo Nikolics (322.) és a görög Georgiosz Sztefosz szerepel.

A 29 fős mezőnyben a világranglista-helyezések alapján történtek a kiemelések, Pop a tizenharmadik, a listán a legelőkelőbb helyen az ukrán Dmitrij Karucsenko áll (17.), őt a lengyel Radoslav Zawrotniak (21.) és az orosz Pavel Szuhov (34.) követi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: